Παράσταση Playback Theatre

2018-05-29

Την Κυριακή 3/6, στις 9 μμ θα δοθεί παράσταση Playback Theatre στον χώρο του Συλλόγου «Νέο Θεμέλιο»,  στο πλαίσιο της προσπάθειας για συλλογή τροφίμων και άλλων απαραίτητων υλικών για την ενίσχυση του "Φάρου του Κόσμου" (πληροφορίες εδώ: https://neo-themelio.webnode.gr/l/syllogi-trofimon-kai-ylikon-gia-ton-faro-toy-kosmoy/)

Τι είναι το playback theatre;

Το playback theatre είναι ένα είδος αυτοσχέδιου διαδραστικού θεάτρου όπου οι ιστορίες του κοινού ζωντανεύουν πάνω στη σκηνή από 4 ηθοποιούς κι έναν μουσικό. Δεν χρειαζόμαστε πολλά πράγματα για να γίνει μία παράσταση πέρα από την ομάδα του Playback, ένα κοινό και 5 καρέκλες! Το Playback είναι ένας τρόπος ύπαρξης μαζί. Είναι ένα μέσο για να ακουστούν ιστορίες, για να πλησιάσουμε ο ένας τον άλλον, για να μοιραστούμε, να συνδεθούμε και να νιώσουμε κοντά ακόμα και με ανθρώπους που συναντάμε πρώτη φορά. Είναι ένας τρόπος για να συναντηθούμε.

Λίγη ιστορία για το Playback Theatre

Το θέατρο Playback έχει τις ρίζες του στο Ψυχόδραμα και το αυτοσχέδιο θέατρο του Moreno, πατέρα του ψυχοδράματος, όπου οι συμμετέχοντες ήταν ταυτόχρονα ηθοποιοί και κοινό και ζωντάνευαν στη "σκηνή" στοιχεία και καταστάσεις από τη ζωή τους. Έπειτα, ο Jonathan Fox, μαθητής του Moreno, πήρε στοιχεία από το αυτοσχέδιο θέατρο, και μαζί με την σύζυγό του Jo Salas, δημιούργησαν τον πρώτο θίασο Playback το 1975. Από τότε το Playback διαδόθηκε και αναπτύχθηκε σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο. Το 2003 έφτασε και στην Ελλάδα.

Το Playback σήμερα, πέρα από ένα είδος αυτοσχέδιας παράστασης απευθυνόμενης σε ένα ευρύ κοινό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων όπως με ομάδες σε σχολεία, σε ιδρύματα, σε γηροκομεία, σε φυλακές, σε εταιρίες, ως ένα μέσο να ειπωθούν, να ακουστούν ιστορίες και να αποδοθούν με ένα διαφορετικό τρόπο, με στόχο την ενίσχυση της εκάστοτε κοινότητας.

Συμμετέχουν:

Συντονιστής Παράστασης: Πετρος Θεοδωρου

Ηθοποιοί : Καλλιόπη Σαβρανίδου, Ολγα Κατσιώκαλη, Τάνια Βλαχομήτρου, Βασίλης Καρκαφίρης, Γιωργος Καρυπίδης, Μαρια Καμπάνη

Είσοδος: Ελεύθερη συνεισφορά (σε χρήμα ή σε είδος) για την ενίσχυση του «Φάρου του Κόσμου». Περισσότερες πληροφορίες γι' αυτό θα βρείτε εδώ: https://neo-themelio.webnode.gr/l/syllogi-trofimon-kai-ylikon-gia-ton-faro-toy-kosmoy/

Κρατήσεις θέσεων: Τηλ. 2310531366 (6 μμ - 10 μμ)  -  Κιν.: 6936974739 ή 6942990635  -  e-mail:info@neothemelio.gr 

Διεύθυνση: Σύλλογος "Νέο Θεμέλιο", Πτολεμαίων 30, 3ος ορ. (στάση Αντιγονιδών) Θεσσαλονίκη