Συλλογή τροφίμων και υλικών για τον "Φάρο του Κόσμου"

2018-05-07

Το "Νέο Θεμέλιο" σε συνεργασία με τα μέλη του, έχει αναλάβει να βοηθήσει το Κέντρο νεότητας Δενδροποτάμου "ΦΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ".

Η λίστα αναγκών για το Φάρο του κόσμου:

Τρόφιμα:

Λάδια, γαλακτοκομικά, προϊόντα μακράς διάρκειας (ζυμαρικά, σάλτσες, κομπόστες, ρύζι, αυγά, μαρμελάδες), γλυκά, μπαχαρικά, τσάι, κρεατικά.

Καθαριστικά:

Χαρτί υγείας,χαρτοπετσέτες,χαρτί κουζίνας, υγρό πιάτων, κρεμοσάπουνο, απορρυπαντικό πλυντηρίου, μαλακτικό, χλωρίνη,υγρό γενικού καθαρισμού.

Ρουχισμός:

Εσώρουχα,κάλτσες,μπουφάν,τζιν,φόρμες, αθλητικά παπούτσια, παντόφλες, σαγιονάρες (νούμερα: 30, 36, 38, 40, 41, 42, 44)

Λοιπά:

Σχολικά είδη, Γραφική ύλη, Οικιακός εξοπλισμός, Φάρμακα (αντιπυρετικά, παυσίπονα).

Ο Φάρος του κόσμου περιθάλπει και αδέσποτα σκυλάκια και είναι στην διαδικασία δημιουργίας Κέντρου προστασίας αδέσποτων γ αυτό το λόγο οι τροφές για σκύλους είναι επίσης απαραίτητες.


Τα προιοντα θα περισυλλεγονται στο χωρο του Νεου Θεμελιου, Πτολεμαιων 30, 3ος οροφος και σε καποιους επιπλεον χωρους εως 3 Ιουνιου . Επικοινωνήστε στο τηλ. 2310531366, από 6μμ ως 10μμ, καθημερινές.

Υπεύθυνες περισυλλογής: Χριστίνα Μανασίδου 6936974739, Νικολέττα Εμμανουηλίδου 6977770186, Κατερίνα Σιμιτσή 697876659.

Λιγα λογια για το Φάρο του κόσμου :

Ο «Φάρος του κόσμου» και οι δραστηριότητες του ξεκίνησαν το 2004 όταν ο πατέρας Αθηναγόρας Λουκατάρης βρέθηκε στον Δενδροπόταμο. Κάπως έτσι στήθηκε μια από της σημαντικότερες πρωτοβουλίες της Μητροπόλεως Νεαπώλεως και Σταυρουπόλεως Η ονομασία «Φάρος του κόσμου» επιλέχθηκε γιατί ο φάρος φωτίζει σκοτεινά μέρη και βοηθάει τους ανθρώπους με την λάμψη του να βρούνε τον δρόμο τους και αυτός ήταν ο στόχος. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, τα πρώτα δειλά βήμα γιγαντώθηκαν, ο «Φάρος του κόσμου», η δράση του Πατέρα Αθηναγόρα και των δεκάδων εθελοντών έγινε γνωστή σε όλη την πόλη, σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο και προβλήθηκε από τα ΜΜΕ.

Σήμερα, 14 χρόνια μετά, και αφού το έργο του «Φάρου του κόσμου» βραβεύτηκε ως καλή πρακτική στο «Συμβούλιο της Ευρώπης» και το «State Department» λειτουργούν σε αυτόν: τομέας διατροφής, τομέας ενισχυτικής διδασκαλίας, μαθήματα ξένων γλωσσών, μαθήματα μουσικής, Ρομποτική, τομέας υγείας (εμβολιασμός, οδοντιατρικός και οφθαλμολογικός έλεγχος των παιδιών), απογευματινή δημιουργική απασχόληση και τομέας αθλητισμού, εργαστήρια θεάτρου, ζωγραφικής, χορού, χειροτεχνίας και κηπουρικής, ρομποτική, κολύμβηση, ποδόσφαιρο κ.α.

Σάς ευχαριστούμε εκ των προτέρων.