Ποιοι είμαστε

Οι Αρχές μας

ΕΝΟΤΗΤΑ - ΓΝΩΣΗ - ΔΡΑΣΗ

1) Ξεπέρασμα των διαφορών στην αναζήτηση της πνευματικής ένωσης ανάμεσα στους ανθρώπους καθώς και αυτής με τον ζωντανό πλανήτη του οποίου αποτελούμε μέρος.

2) Υποστήριξη της Έρευνας και προώθηση της Γνώσης σε κάθε τομέα Επιστημονικό, Τεχνολογικό, Φιλοσοφικό και Ανθρωπιστικό ως μέσα για την επίτευξη της Δημιουργικής Σύνθεσης, της προσωπικής Ανάπτυξης και της βελτίωσης της Ποιότητας Ζωής.

3) Επίτευξη της αυτάρκειας μέσω της Οικονομίας Πόρων και της Υπεύθυνης Συμμετοχής στους τομείς της Ενέργειας, Δόμησης, Υγείας και Διατροφής τα οποία αποτελούν βασικούς πυλώνες της ποιότητας ζωής κάθε ανθρώπου πάνω στον πλανήτη. 

 

Οι Άξονες της Δράσης μας

Πνευματικότητα και εσωτερική ανάπτυξη:

Πνευματικότητα είναι η δύναμη του ανθρώπου να αντιλαμβάνεται και να βιώνει την εσωτερική του φύση και υπόσταση, διευρύνοντας την συνειδητότητα του.Είναι να γνωρίζει με άμεσο τρόπο την Μία αρχή του σύμπαντος και να νιώθει μέρος της. Ειναι να αντιλαμβάνεται ότι είναι μέρος του Ενός νόμου, που διέπει τα πάντα, και την ίδια του τη ζωή.

Η Πνευματικότητα δεν είναι απαραίτητα ταυτισμένη με κάποια θρησκεία, αν και είναι προϋπόθεση της. Ξυπνάει όταν καθένας από μας αναρωτιέται για πρώτη φορά «ποιός είμαι», όταν αναζητάει τον λόγο και τον σκοπό της ύπαρξης του, όταν πάψει η ζωή του να είναι μια τυχαία σύμπτωση αλλά ένας Δρόμος ένωσης με τον ίδιο του τον Εαυτό, με τους άλλους ανθρώπους και με το Σύμπαν σε όλες τους τις διαστάσεις.

Δράσεις για την Πνευματικότητα:

 • Σεμινάρια πνευματικής ανάπτυξης, μεταφυσικής και αυτογνωσίας
 • Βιωματικές ατομικές δράσεις εσωτερικής ενατένισης

Πολιτισμός

Πολιτισμός είναι η σύνθεση Επιστήμης, Πολιτικής και Θρησκευτικότητας, μέσω της έμπνευσης αλλά και της τέχνης, που έχουν στόχο να καλύψουν τις βασικές ανάγκες ανάπτυξης του Ολιστικού ανθρώπου, δημιουργώντας δρόμους εξέλιξης για όλους.

Η πρόκληση που ζούμε σήμερα είναι να γεφυρώσουμε τις διαφορές ανάμεσα στους ανθρώπους, βοηθώντας τους να βρούνε την Ταυτότητα τους και να επιβεβαιωθούν μέσα από αυτήν, γνωρίζοντας τον εαυτό τους και δημιουργώντας ενότητα μεταξύ τους. Έτσι αντικαθιστούμε την αντίθεση με την σύνθεση, την αντιπαλότητα με την συνεργασία, την απομόνωση με την επικοινωνία. Βασική προϋπόθεση γι' αυτά είναι η Γνώση όχι μόνο σε θεωρητικό αλλά κυρίως σε πρακτικό και βιωματικό επίπεδο.

Δράσεις για τον Πολιτισμό:

 • Καλλιτεχνικό Εργαστήρι «Μίτος», στα πλαίσια του οποίου λειτουργεί:
 • Θεατρικό εργαστήρι
 • Μουσική ομάδα
 • Εργαστήρι καλλιτεχνικών δημιουργικών, σε διάφορες τεχνικές
 • Εργαστήρι "Μαγικά Περάσματα" της τεχνικής Tensegrity
 • Εργαστήρι Χάθα Γιόγκα
 • Τακτικά διοργανώνονται Εργαστήρια / Σεμινάρια σε τομείς όπως: Τεχνικές Επικοινωνίας, Γλώσσα του Σώματος και άλλα
 • Εκδρομές, προβολές, γιορτές κλπ
 • Διοργάνωση ανάλογων δραστηριοτήτων από Συλλόγους ή Άτομα στον χώρο του Νέου Θεμέλιου

Τεχνολογία - Περιβάλλον

Τεχνολογία μπορεί να είναι κάθε γνώση, επιστημονική ή πρακτική, που μπαίνει στην υπηρεσία του ανθρώπου, για την βελτίωση της ποιότητας ζωής του.

Οι βασικοί τομείς-πυλώνες που θα πρέπει αρχικά να καλυφθούν είναι αυτοί της Ενέργειας, της Διατροφής, της Υγείας και της Δόμησης, με σεβασμό στο περιβάλλον, στον πλανήτη που μας φιλοξενεί, στον εαυτό μας, στους συνανθρώπους μας και κυρίως στους απογόνους μας, από τους οποίους έχουμε «δανειστεί» το σπίτι μας, τη Γη, και στους οποίους θα πρέπει να το επιστρέψουμε άθικτο.

Κάθε γνώση, κάθε εφεύρεση, κάθε επίτευγμα που επιτυγχάνεται σ' αυτούς τους τομείς, δεν μπορεί παρά να είναι κοινό κτήμα όλης της ανθρωπότητας. Εφόσον κανείς δεν ξεκινάει από το μηδέν, αφού όλοι αξιοποιούμε την χιλιόχρονη κληρονομιά της γνώσης και της επιστήμης, κανένα αποτέλεσμα δεν μπορεί να ανήκει μόνο σε έναν ή σε λίγους.

Δράσεις για την Τεχνολογία:

 • Εργαστήρι Έρευνας για την ελεύθερη ενέργεια
 • Εργαστήρι δημιουργίας ατομικού λαχανόκηπου καθώς και οδηγίες για κατασκευή κομποστοποιητή
 • Εργαστήρι κατασκευής αντικειμένων Οργόνης (θάλαμοι, κουβέρτες, συσσωρευτές, κλπ)
 • Εργαστήρι κατασκευής Πράσινης Ταράτσας
 • Εργαστήρι παρασκευής Βιοκαύσιμου