Πως να διατηρώ την εσωτερική μου χαρά

2024-05-10

Σίγουρα  ο καθένας μας έχει βιώσει στιγμές που μας κάνουν να είμαστε χαρούμενοι, όμως η ερώτηση είναι: "τι είναι αυτό που μπορεί να μας κάνει να διατηρήσουμε δυνατή αυτήν την φλόγα της εσωτερικής μας χαράς;"

Όταν είμαστε χαρούμενοι, νιώθουμε δυνατοί, ακόμα κι όταν είμαστε κουρασμένοι, ενώ αντίθετα, μπορεί να είμαστε ξεκούραστοι αλλά να νιώθουμε εξουθενωμένοι λόγω έλλειψης χαράς.

Για να διατηρήσουμε την χαρά στην ζωή μας χρειάζεται να αφαιρούμε αυτά που την εμποδίζουν να λάμψει, όπως για να δούμε τον Ήλιο χρειάζεται να φύγουν τα σύννεφα από μπροστά του.

Αν προσπαθούμε να βρούμε την χαρά χωρίς να αφαιρέσουμε ότι την εμποδίζει να φανεί, απλά θα δημιουργούμε κάποιες μικρές στιγμές χαράς που κρατάνε λίγο.

Η χαρά χρειάζεται γόνιμο έδαφος για να ανθίσει και να διατηρηθεί. Και αυτό δεν είναι άλλο από την δική μας σταθερή θέληση, την θέληση του ανθρώπου να αντιμετωπίζει κατάματα τους φόβους του και να κάνει πράξεις συνεπείς με την συνείδηση του.

Αν πράττω σύμφωνα με την συνείδηση μου αυξάνω την προσωπική μου ακεραιότητα - αυτοεκτίμηση και αν πολεμάω σταθερά τους φόβους μου αισθάνομαι σταθερά νικητής.

Έτσι μπορώ να είμαι χαρούμενος και να έχω χιούμορ με τον εαυτό μου και την ζωή, ακόμα και όταν όλα δεν πάνε όπως θα ήθελα. Αν εστιάζω περισσότερο στο πως θα βελτιώσω τον εαυτό μου, βρίσκω τα πρόβληματα της ζωής ως προκλήσεις για να γίνω καλύτερος και να αυξήσω την ακεραιότητα μου.

Γι' αυτό: πολέμα τους φόβους σου, πράξε με συνείδηση!