Εργαστήρι "Θέατρο & Αυτογνωσία"

2022-09-19

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Διαδρομές προς το κέντρο του προσωπικού μας λαβύρινθου ξεκινάμε στο Θεατρικό Εργαστήρι Αυτογνωσίας "Mitos" ακόμη μια χρονιά.

Ένας κύκλος μαθημάτων θεατρικής έκφρασης, αξιοποιώντας τις βασικές αρχές αυτογνωσίας, έρχεται να μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας μέσα από το θέατρο.

Κάθε μάθημα και ένα ταξίδι... Ταξίδι στο παρελθόν και στο μέλλον, ταξίδι στα ανείπωτα συναισθήματα και τις κρυφές ελπίδες... Ένα ταξίδι που σκοπό έχει να ενώσει τον αόρατο κόσμο των ιδεών και της φαντασίας με την υλική πραγματικότητα, ένα ταξίδι στα βάθη του εαυτού μας, με οδηγό τον «μίτο» της αυτογνωσίας.

ΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ

Στο ταξίδι αυτό θα αναπτύξουμε την δημιουργικότητα μας, θα βρούμε νέους τρόπους επικοινωνίας και έκφρασης, θα βιώσουμε την συντροφικότητα, θα γνωρίσουμε τον εαυτό μας, θα κερδίσουμε χαρά!

  • Αυτογνωσία: Εμβαθύνοντας σε ρόλους ή μάσκες, στην πραγματικότητα εμβαθύνουμε στον ίδιο τον εαυτό μας. Ανακαλύπτουμε τα δικά μας στοιχεία, και μπορούμε να επιλέξουμε τι θα κρατήσουμε και τι θα αλλάξουμε.
  • Αυτοπραγμάτωση: Μέσα από το «παιχνίδι» των ρόλων, μαθαίνουμε να ονειρευόμαστε τον καλύτερο εαυτό μας και κυρίως να τον ανακαλύπτουμε και να τον πραγματώνουμε, μαθαίνουμε να αποδεχόμαστε την αλλαγή, μέσα στο ατέλειωτο παιχνίδι ρόλων της ζωής μας.
  • Δημιουργικότητα: Συμμετέχοντας σε μια θεατρική δράση, μαθαίνουμε να δημιουργούμε χρησιμοποιώντας κομμάτια του ίδιου του εαυτού μας, η πιο άμεση και βιωματική μορφή της πληρότητας και της ολοκλήρωσης.
  • Ομαδικότητα: Μέσα από την συλλογική δράση της θεατρικής ομάδας μαθαίνουμε ότι το να είμαστε μέρος ενός συνόλου, όχι μόνο δεν είναι περιοριστικό, αλλά είναι η πιο ουσιαστική ευκαιρία να κατανοήσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και να απελευθερωθούμε από περιοριστικές πεποιθήσεις
  • Χαρά: Η ενασχόληση με το θέατρο είναι μια ευκαιρία να βιώσουμε την απλή απέριττη χαρά του παιχνιδιού, την έξαψη και την ζωντάνια, το κέφι και τον ενθουσιασμό.
  • ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ

Εργαστήρι"Θέατρο και Αυτογνωσία"

Πέμπτη 6/10 - 8:00 μμ

(και κάθε Πέμπτη, την ίδια ώρα)

Για όσους θέλουν να μοιραστούν μαζί μας αυτή την όμορφη βιωματική εμπειρία της ανακάλυψης του εαυτού μέσα από την θεατρική δράση, την Πέμπτη 6/10, στις 8μμ, θα ξεκινήσουμε τον νέο μας κύκλο συναντήσεων.

Οι συναντήσεις περιλαμβάνουν:

ΠΡΑΚΤΙΚΑ:

- Θεατρικές ασκήσεις έκφρασης, ομαδικές και ατομικές

- Παντομίμα και ορθοφωνία

- Ασκήσεις επικοινωνίας και συνεργασίας

- Πρακτικές εφαρμογές αυτογνωσίας

- Ασκήσεις ανάπτυξης της Φαντασίας και Χαλάρωσης

ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ & ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ:

- Αυτογνωσία και έκφραση

- Επικοινωνία και διαπροσωπικές σχέσεις

- Οι "ρόλοι" της ζωής μας

- Το μαγικό "Αν" (κατά τον Στανισλάφσκι)

Ο κύκλος των συναντήσεων διαρκεί περίπου 3 μήνες, και στο τέλος οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στην θεατρική παράσταση που ήδη ετοιμάζουμε, ή σε επόμενη.

ΤΡΟΠΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ/ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί δια ζώσης, στον χώρο του Νέου Θεμέλιου, Πτολεμαίων 30 - 3ος ορ. (περιοχή Αντιγονιδών), Θεσσαλονίκη.

Όσοι ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν πρέπει να συμπληρώσουν την παρακάτω ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η παρακολούθηση της πρώτης από τις δίωρες συναντήσεις που θα παρακολουθήσει κάποιος είναι εντελώς δωρεάν.

Για τις επόμενες υπάρχει μία συμβολική μηνιαία εισφορά των 20€, (για τους φοιτητές και ανέργους είναι 15€).

(Να σημειωθεί πως τα χρήματα της συμμετοχής δεν αφορούν πληρωμή κάποιου, αλλά είναι εισφορά για την ενίσχυση του συλλόγου, που χωρίς άλλη βοήθεια προσπαθεί να επιβιώσει σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς.)

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

"ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ"