Σεμινάριο:                                  "Γίνομαι Δημιουργός του Εαυτού μου"

2021-12-01

Εκπαίδευση είναι να μαθαίνεις να αναπτύσσεσαι, να μαθαίνεις προς τι να αναπτυχθείς, να μαθαίνεις τι είναι καλό και κακό, να μαθαίνεις τι είναι επιθυμητό και ανεπιθύμητο, να μαθαίνεις τι να επιλέξεις και τι όχι.

Abraham Maslow

Η ευθύνη της ζωής μας είναι μόνο δική μας! Είμαστε ελεύθεροι να την αναλάβουμε, αρκεί να είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε να δοκιμαστούμε! Πρέπει να εξαλείψουμε την απόσταση ανάμεσα στην θεωρία και την πράξη. Να τολμήσουμε την αλλαγή. Να μπορέσουμε να θέσουμε συγκεκριμένους και εφικτούς στόχους. Να ονειρευτούμε και να δράσουμε για την υλοποίηση των ονείρων  μας. Να επιδιώξουμε μικρές νίκες καθημερινά που θα μας δυναμώσουν και θα ανανεώσουμε την πίστη στον εαυτό μας. 

Φοβόμαστε βέβαια... φοβόμαστε ότι είμαστε ατελείς, ελαττωματικοί, μέτριοι, κατώτεροι των περιστάσεων... φοβόμαστε την αλήθεια μας. Και μπαίνουμε στην διαδικασία της προσποίησης, της μάσκας. Θυσιάζουμε την ελευθερία του να είμαστε ο εαυτός μας στον βωμό μιας «εικόνας» που πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να έχουμε για να είμαστε αποδεκτοί. Και σιγά σιγά ξεχνάμε ποιοι πραγματικά είμαστε, ξεχνάμε ότι το πρώτο πλάσμα που πρέπει να αγαπήσουμε σ' αυτόν τον κόσμο είναι ο ίδιος μας ο εαυτός!

Κρυβόμαστε πίσω από το ποιοι νομίζουμε ότι «πρέπει» να είμαστε, υποφέρουμε για να δημιουργήσουμε και να κρατήσουμε αυτήν την μάσκα, και ξεχνάμε ποιοι πραγματικά είμαστε.

Μέχρι κάποια στιγμή να συνειδητοποιήσουμε ότι ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να κρίνουμε, να κατηγορούμε ή να ενοχοποιούμε τον εαυτό μας για αυτό που είναι από την φύση του. Ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να φοβόμαστε την σκοτεινή μας ή την κρυμμένη μας πλευρά. Ήρθε η ώρα να βρούμε την αλήθεια μας, γιατί μόνο εκεί μέσα, μέσα στην αυθεντικότητα μας, θα ανακαλύψουμε την κρυμμένη μας δύναμη.

Αφήνοντας πίσω τους φόβους μας, αφήνοντας πίσω την εγωκεντρική και δειλή μας αντίληψη ότι μόνοι μας είναι καλύτερα, αφήνοντας πίσω την ψευδαίσθηση ότι μέσα στις μάσκες και τις πανοπλίες είμαστε ασφαλείς, ας ξεκινήσουμε να κάνουμε ένα πρώτο βήμα: Ας ανοίξουμε λίγο-λίγο τα παντζούρια μας, τα παράθυρα μας, ας τολμήσουμε να βγούμε στη λιακάδα, στη χαρά, στη ζωή, εκεί που η αγάπη και η ευτυχία μας περιμένει. 

Βασικοί μας σταθμοί σ' αυτή τη διαδρομή είναι η βίωση της Αυτοσυνείδησης, η ανάπτυξη της Αυτογνωσίας και η εξάσκηση της Αυτοπραγμάτωσης.

Εργαλεία μας οι βασικές αρχές Μεταφυσικής, αλλά και η διερεύνηση της Συλλογικότητας ως κλειδιού αλλαγής της πραγματικότητας.

ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Κάθε συμμετέχοντας στο σεμινάριο αυτό:

- Θα αναπτύξει την προσωπική του αυτογνωσία

- Θα μάθει τεχνικές ανάπτυξης της επίγνωσης και της συνειδητότητας του

- Θα αποκτήσει βασικά εργαλεία διαχείρισης των συγκρούσεων, επικοινωνίας, λήψης αποφάσεων

- Θα μάθει τις αρχές της συλλογικότητας, της ανάληψης ευθύνης και της δημιουργικότητας

- Θα έρθει σε επαφή με τις βασικές αρχές του Εσωτερισμού, κατανοώντας καλύτερα τον κόσμο και τον εαυτό του


ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ  

"ΓΙΝΟΜΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΟΥ"

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗΣ

Δευτέρα 6/12 7:30 μμ

Μέσα από συζητήσεις, ασκήσεις, προβολές, βιωματική δράση και μοίρασμα, θα ξεκινήσουμε αυτό το εσωτερικό ταξίδι της Αυτοπραγμάτωσης στο Σεμινάριο που θα ξεκινήσει την Δευτέρα 6/12, στις 7:30 μμ, και θα έχει διάρκεια τριών μηνών (περιορισμένος αριθμός συμμετοχών)

Τα θέματα που θα παρουσιαστούν:

1. ΟΙ 9 ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 

2. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ: Η πλάνη των αισθήσεων - Πραγματικότητα και πεποιθήσεις

3. ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ;  Ο ενεργειακός άνθρωπος και ο Λωτός του Εαυτού μας 

4. Ο ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΕΑΥΤΟΣ:  Ο διαχρονικός εαυτός και  δύναμη του Κέντρου

5. ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ:  Κάρμα, ελευθερία και ευθύνη -    Αναζητώντας τον Σκοπό

6. ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ:  Κάρμα και Ντάρμα: Όρια και ελευθερία - Οι 6 οδοί ανάπτυξης

7. ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ: Μετενσάρκωση: ο νόμος της ζωής  και Αυτοσυνείδηση: Πρακτικές επίγνωσης

8.  ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ (ΑΠΟ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩΙΣΜΟ):  Συλλογικότητα και Αυτογνωσία: ο δρόμος προς την ελευθερία

 9.  ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ:  Οι ψίθυροι των ανικανοποίητων αναγκών μας - Συλλογικότητα και αυτάρκεια

 10. ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΩ ΣΤΟ ΕΜΕΙΣ:  Τα 3 κλειδιά της Αυτοπραγμάτωσης, η Συλλογικότητα και το μέλλον

 11. ΟΡΑΜΑ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ:   Το όραμα της "Κοιλάδας των Ρόδων"

 12. ΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ:  Πώς ένα όνειρο μέλλοντος μπορεί να μπολιάσει το παρόν μας- Πρακτικές για υλοποίηση στόχων


ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η παρακολούθηση της πρώτης συνάντησης είναι εντελώς δωρεάν.

Για τις επόμενες συναντήσεις υπάρχει ένα συμβολικό κόστος των 20€ τον μήνα, (για τους φοιτητές είναι 15€) που μπορούν να δοθούν κατά την προσέλευση στο 2ο μάθημα του σεμιναρίου, ή να κατατεθούν σε τραπεζικό λογαριασμό του συλλ΄όγου.

(Να σημειωθεί πως τα χρήματα της συμμετοχής δεν αφορούν πληρωμή κάποιου, αλλά είναι συνεισφορά για την ενίσχυση του συλλόγου, που χωρίς άλλη βοήθεια προσπαθεί να επιβιώσει σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς.)

ΤΡΟΠΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ/ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί δια ζώσης, στον χώρο του Νέου Θεμέλιου, Πτολεμαίων 30 - 3ος ορ. (περιοχή Αντιγονιδών), Θεσσαλονίκη. Όσοι ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν πρέπει να συμπληρώσουν την παρακάτω ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και την στείλουν μέχρι και την Κυριακή 5/12. 

Λόγω των συγκεκριμένων περιορισμών για τον Covid19 υπάρχει περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων. Τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών. Για την είσοδο στον χώρο είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας, η απολύμανση χεριών και η τήρηση αποστάσεων. 

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 

ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ "ΓΙΝΟΜΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΟΥ"