Πρακτικό Σεμινάριο:                 "Πώς θα χτίσουμε έναν καλύτερο κόσμο"

2022-03-10

"Κάθε βελτίωση της κοινωνίας αρχίζει με την βελτίωση του ατόμου"

Βολταίρος

Γύρω μας ο κόσμος μοιάζει να γκρεμίζεται... Τίποτε από όσα ξέραμε δεν φαίνεται να ισχύει πια! Όσα μάθαμε να έχουμε στη ζωή μας ως δεδομένα αποδεικνύονται σαθρά και έτοιμα να γκρεμιστούν... η σιγουριά για το αύριο, οι ευκολίες της ζωής, οι ανέσεις, τα χρήματα, η υγεία, οι ελευθερίες που κατακτήθηκαν με αίμα και αγώνες, η ασφάλεια, η ειρήνη... ακόμα και οι ιδέες και οι ιδεολογίες μοιάζουν με ψεύτικους χαρταετούς, που απλά γεμίζουν τον ουρανό του μυαλού μας, χωρίς αντίκρυσμα!

Κι εμείς εκεί κάπου ψάχνουμε να βρούμε προς τα πού πρέπει να πάμε, τον δρόμο, την κατεύθυνση και τον Σκοπό μας... Ψάχνουμε να βρούμε τα όνειρα που φοβόμαστε ίσως να κάνουμε... Ψάχνουμε την αισιοδοξία και την ελπίδα... Ψάχνουμε συντρόφους σ' αυτή την πορεία. Και πάνω απ' όλα ψάχνουμε τον εαυτό μας!

Ήρθε ίσως η στιγμή για καθέναν από μας να ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ: Ποιος είναι; Προς τα πού θα κατευθυνθεί; Πώς και με ποιους θα πορευτεί; Τι είδους κόσμο ονειρεύεται; Τι θέλει και μπορεί να κάνει για να τον υλοποιήσει;;; 

Η απάντηση σ' αυτά τα ερωτήματα δεν μπορεί να έρθει απ' έξω. Ο καθένας θα πρέπει να προσπαθήσει να την βρει και να την δώσει στον εαυτό του. Μπορεί όμως να βρει βοήθεια σ' αυτό το εγχείρημα. Γνώσεις, εμπειρίες και βιώματα που μπορούν να γίνουν οδηγοί του στο δικό του ατομικό δρόμο, αλλά και στον συλλογικό δρόμο που θα επιλέξει να ακολουθήσει.

Με λίγα λόγια αυτά που θα του χρειαστούν είναι:

- ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ: Γιατί αν δεν ξέρω ποιος είμαι, τότε δεν ξέρω ούτε από που έρχομαι, ούτε που θέλω να πάω. Αν δεν ανακαλύψω τους φόβους και τα όνειρα μου, τα εμπόδια και τα "όπλα" μου, δεν θα μπορέσω να νικήσω σε καμία μάχη της ζωής μου. 

- ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΗΣΗ:  Επειδή μόνο αν μάθω να αποσύρομαι από την προσκόλληση στα φαινόμενα και να λειτουργώ ως ελεύθερο ον, θα μπορώ να επιτύχω την Επίγνωση και την Συνειδητή συμμετοχή στη ζωή και στον κόσμο.

- ΑΥΤΟΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ: Για να μπορέσω να χτίσω τον γνήσιο αυθεντικό εαυτό μου, απαλλαγμένο από πεποιθήσεις και μάσκες, ώστε μέσα από την βίωση της δικής μου Ταυτότητας να μπορέσω να ενωθώ με άλλους ανθρώπους, στο χτίσιμο ενός καλύτερου κόσμου κι ενός φωτεινού μέλλοντος για όλη την ανθρωπότητα. 

Αξιοποιώντας αυτά τα εργαλεία, αυτό που θα κερδίσει είναι περισσότερη επίγνωση και αυτογνωσία, καλύτερες και αληθινές σχέσεις με τους άλλους, σιγουριά και δύναμη που δίνει το βάδισμα στο δικό μας εσωτερικό δρόμο, και την ευκαιρία να χτίσει ένα καινούργιο καλύτερο κόσμο, μέσα σ' αυτόν τον κόσμο που ήδη αργοπεθαίνει. 

Έναν κόσμο που θα ξεκινήσει μέσα στον καθέναν από μας, αφού είναι ο εαυτός μας ο μόνος παράγοντας αλλαγής που έχουμε τη δύναμη και το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουμε. 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ - Πέμπτη 24/3  7:30 μμ και κάθε Πέμπτη

"Πώς θα χτίσουμε έναν καλύτερο κόσμο" 

Για όσους θέλουν να ξεκινήσουν το ταξίδι ανακάλυψης του εαυτού και της πρακτικής εφαρμογής στην γέννηση ενός καλύτερου κόσμου, ατομικά και συλλογικά,  διοργανώνεται ένα σεμινάριο, με συναντήσεις 2 ωρών η κάθε μία, που θα ξεκινήσει την Πέμπτη 24/3, στις 7:30μμ. και θα γίνεται κάθε Πέμπτη την ίδια ώρα. 

Κάποια από τα θέματα που θα παρουσιαστούν είναι:

  • ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ 
  • ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
  • ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ
  • Ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΩΤΟΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ
  • ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ και ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ
  • ΣΥ΄Λ΄ΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ: ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΩ ΣΤΟ ΕΜΕΙΣ
  • ΟΡΑΜΑΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ και ΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ

ΤΡΟΠΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ/ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί δια ζώσης, στον χώρο του Νέου Θεμέλιου, Πτολεμαίων 30 - 3ος ορ. (περιοχή Αντιγονιδών), Θεσσαλονίκη. 

Όσοι ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν πρέπει να συμπληρώσουν την παρακάτω ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

Λόγω των συγκεκριμένων περιορισμών για τον Covid19 υπάρχει περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων. Τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η παρακολούθηση της πρώτης από τις συναντήσεις  που θα παρακολουθήσει κάποιος είναι εντελώς δωρεάν.

Για τις επόμενες υπάρχει μία συμβολική μηνιαία εισφορά των 20€, (για τους φοιτητές και ανέργους είναι 15€).

(Να σημειωθεί πως τα χρήματα της συμμετοχής δεν αφορούν πληρωμή κάποιου, αλλά είναι εισφορά για την ενίσχυση του συλλόγου, που χωρίς άλλη βοήθεια προσπαθεί να επιβιώσει σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς.)

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

"Πώς θα χτίσουμε έναν καλύτερο κόσμο"