Σεμινάριο Αυτογνωσίας:          Ο Ιππότης με την σκουριασμένη πανοπλία

2018-09-24

"Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια χώρα μακρινή, ζούσε ένας Ιππότης, που περνιόταν για καλός, ευγενικός και στοργικός. Φορούσε μια πανοπλία με την οποία δέθηκε τόσο πολύ, που άρχισε να τη φοράει και στο τραπέζι, κάποτε και στο κρεβάτι και σε λίγο δεν την έβγαζε πια καθόλου... "

Στο ταξίδι της Αυτογνωσίας, αυτό που κάνουμε είναι να αναγνωρίζουμε μία-μία τις πανοπλίες και τις μάσκες μας... και μία-μία να τις αφαιρούμε, ανοίγοντας διαύλους επικοινωνίας με τον ίδιο μας τον εαυτό, ανοίγοντας τα παράθυρα του εαυτού μας προς τον κόσμο!

Βασικοί μας σταθμοί σ' αυτή τη διαδρομή είναι η κατανόηση και κατάκτηση του Κάστρου της Σιωπής, αναπτύσσοντας Αυτοσυνείδηση, του Κάστρου της Γνώσης, εξασκώντας Αυτογνωσία και του Κάστρου της Θέλησης, δίνοντας τις μάχες μας με τους δράκους του φόβου και της αμφιβολίας, στοχεύοντας στην  Αυτοπραγμάτωση.

Στόχος μας να ανακαλύψουμε τον Σκοπό μας, την "κορυφή της Αλήθειας" μας, για να δημιουργήσουμε, να οραματιστούμε, για να δώσουμε νόημα στους αγώνες της ζωής μας, για να γεφυρώσουμε το χάσμα ανάμεσα σε μας και τους άλλους, για να ελευθερωθούμε από πεποιθήσεις, για να έχουμε την Διάκριση να επιλέγουμε το ουσιώδες από το ανούσιο...

Στο σεμινάριο που θα ξεκινήσει την Δευτέρα 24/9, στις 7 μμ, και θα έχει διάρκεια τριών μηνών, μέσα από συζητήσεις, ασκήσεις, προβολές, βιωματική δράση αυτοέκφρασης και μοίρασμα, θα ξεκινήσουμε αυτό το εσωτερικό ταξίδι, πάνω στον χάρτη των διαδρομών του "Ιππότη με την σκουριασμένη πανοπλία", όπως μας τον έδωσε ο συγγραφέας του βιβλίου Ρόμπερτ Φίσερ

Θέματα:

- Η ανάπτυξη της Αυτοσυνείδησης - Επίγνωσης

- Αυτογνωσία: ας κάνουμε τις κατάλληλες ερωτήσεις

- Τα κλειδιά της Αυτοπραγμάτωσης 

- Η αποδόμηση των πεποιθήσεων

- Ο κόσμος μας ως εικόνα και προβολή του νου μας

- Πώς να αναλάβουμε την ευθύνη της ζωής μας

- Η ταυτότητα  ως βάση για την συλλογικότητα

Πληροφορίες - εγγραφές: 

Τηλ.  6942990635, 2310531366

e-mail: newfoundationera@gmail.com

(Οι θέσεις είναι περιορισμένες)

NEO ΘΕΜΕΛΙΟ, Πτολεμαίων 30, 3ος ορ. (στάση Αντιγονιδών) Θεσ/νίκη