Βιωματικό Σεμινάριο:                           Μαχητική Νοοτροπία στην καθημερινότητα

2021-06-03

"Το χειρότερο δεν είναι να βρίσκεσαι σε μια συνεχόμενη μάχη, το χειρότερο είναι να βρίσκεσαι σε μάχη και να μην το ξέρεις"

Ζούμε σε ένα κόσμο με μεγάλες ταχύτητες, πάρα πολλά ερεθίσματα, πολλές δυσκολίες, έκτακτα περιστατικά... κι όλα αυτά μας κάνουν να μη νιώθουμε καθόλου ελεύθεροι μέσα μας...ίσως πολλές φορές αισθανόμαστε ότι η ζωή μας τρέχει τόσο γρήγορα που δεν θα την φτάσουμε ποτέ!  Μοιάζουμε με μπαλάκι του τένις που πετιέται από δω και από κει, με αποτέλεσμα να χάνουμε την δική μας ουσία, το νόημα σε ότι κάνουμε, την χαρά μας, την δύναμη μας και το εσωτερικό μας κέντρο.

Όλοι, λίγο πολύ, είμαστε πολεμιστές, αφού ο καθένας από μας έχει να αντιμετωπίσει τις μάχες του, όμως υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα σε κάποιον που βρίσκεται απλά σε μάχη και σε κάποιον που είναι Πολεμιστής.  Η διαφορά είναι ότι ο Πολεμιστής έχει
επιλέξει με την θέληση του να δει την μάχη ως πρόκληση, να αναπτύξει την δύναμη του, την ακεραιότητα του, να γνωρίσει τον εαυτό του και τελικά να αποκτήσει νόημα και σκοπό στην ζωή του.

Το βιωματικό σεμινάριο "Μαχητική Νοοτροπία στην καθημερινότητα"  περιέχει πρακτικές ασκήσεις, κινητικές και στατικές, ατομικές και ομαδικές, που βοηθούν το άτομο να ξυπνήσει την μαχητική νοοτροπία μέσα του και να την εφαρμόσει σε κάθε πτυχή της ζωής του.  Όλες οι ασκήσεις είναι μελετημένες σύμφωνα με την πραγματικότητα που ζούμε σήμερα. Είναι εμπνευσμένο από πρακτικές ασκήσεις αυτογνωσίας αλλά και τις πολεμικές τέχνες, με σκοπό την αυτογνωσία και την αυτοβελτίωση.

Τα βασικά που θα μάθουμε από αυτό το βιωματικό σεμινάριο

  • Πως να διατηρώ την ψυχραιμία μου σε καταστάσεις πίεσης
  • Πως να ανανεώνομαι σε σύντομο χρονικό διάστημα
  • Πως να μάθω να συνεργάζομαι και να ηγούμαι σε μια ομάδα
  • Πως να παίρνω πιο γρήγορα σωστές αποφάσεις
  • Πως να αυξήσω την ενέργεια μου
  • Πως να παραμένω σε εγρήγορση χωρίς να νιώθω πίεση

Άλλα οφέλη του σεμιναρίου

  • Ανάπτυξη και διατήρηση φυσικής κατάστασης
  • Νοητική διαύγεια
  • Απόδραση από προβλήματα της καθημερινότητας

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Στο σεμινάριο την εισήγηση/παρουσίαση των θεμάτων θα την κάνει ο Ανδρέας Τσουκίδης, Εκπαιδευτής πολεμικών τεχνών, Σύμβουλος ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού. 

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ  

Πέμπτη 17/6 , 7:30 μμ

"ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ"

Για όσους θέλουν να διερευνήσουν, να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν την "Μαχητική Νοοτροπία στην καθημερινότητα" διοργανώνεται ένα σεμινάριο βιωματικό, σε πάρκο της Νέας Παραλίας,  διάρκειας 5 συναντήσεων (1:30 ώρας η κάθε μία), που θα ξεκινήσει την Πέμπτη 17/6, στις 7:30 μμ 

Οδηγίες για την ακριβή τοποθεσία θα δοθούν στους συμμετέχοντες μέσω e-mail.

(Κατά την διεξαγωγή του σεμιναρίου θα τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες πρακτικές ασφάλειας κατά του Covid19)


ΤΡΟΠΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ/ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί με ζωντανή συμμετοχή.  Όσοι ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν πρέπει να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα συμμετοχής και την στείλουν μέχρι και την Τετάρτη 16/6. 


ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η παρακολούθηση της πρώτης από τις 5 συναντήσεις είναι εντελώς δωρεάν.

Για τις επόμενες 4 υπάρχει ένα συμβολικό κόστος των 20€, (για τους φοιτητές είναι 15€) που θα πρέπει να κατατεθούν σε τραπεζικό λογαριασμό του Συλλόγου Νέο Θεμέλιο μέχρι τις 24/6 (ημέρα της δεύτερης συνάντησης) ή να δοθούν επί τόπου στους διοργανωτές. 

Ο λογαριασμός θα αποσταλεί σε όσους παρακολουθήσουν την πρώτη συνάντηση και αποφασίσουν να συμμετέχουν και στις επόμενες τέσσερις.

(Να σημειωθεί πως τα χρήματα της συμμετοχής δεν αφορούν πληρωμή κάποιου, αλλά είναι εισφορά για την ενίσχυση του συλλόγου, που χωρίς άλλη βοήθεια προσπαθεί να επιβιώσει σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς.)

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
"ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ"