Δωρεάν Σεμινάριο Α' Βοηθειών από την Ε.Δ.ΟΜ.Α.Κ.

2023-05-04

Η ανθρώπινη ζωή είναι πολύτιμη... αλλά και ευάλωτη. Ερχόμαστε όλοι μας συχνά αντιμέτωποι με περιστάσεις κινδύνου, όπου η ψυχραιμία και και κάποιες βασικές γνώσεις μπορούν να μας δώσουν την ευκαιρία να βοηθήσουμε αποτελεσματικά κι ίσως ακόμα να σώσουμε έναν άνθρωπο που κινδυνεύει.

Σ' αυτό το πλαίσιο, διοργανώνουμε την Δευτέρα 15/5 στις 18:30 μμ ένα σεμινάριο Α' Βοηθειών, με εκπαιδευτή από την Ε.Δ.ΟΜ.Α.Κ.  για να μάθουμε κάποια βασικά πράγματα για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών όπως:

  • α) Ενέργειες σε ένα ατύχημα
  • β) Καρδιοαναπνευστική αναζωογώνηση (ΚΑΡΠΑ)
  • γ) Αιμορραγίες
  • δ) Εγκαύματα
  • ε) Δηλητηριάσεις
  • στ) Πνιγμός
  • ζ) Τραυματιολογία

Το σεμινάριο είναι δωρεάν και ανοιχτό προς όλους όσους ενδιαφέρονται.

Για την συμμετοχή σας παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ. 6948124825 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα συμμετοχής, ώστε να οργανώσουμε όσο καλύτερα γίνεται τον χώρο μας, βάσει του αριθμού συμμετεχόντων.


Για την Ε.Δ.ΟΜ.Α.Κ.

Η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών – Ε.Δ.ΟΜ.Α.Κ. αποτελεί ανεξάρτητη διασωστική ομάδα που ξεκίνησε σαν μια παρέα φίλων, και από το 1992 εθελοντικά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους τομείς της διάσωσης ατόμων που κινδυνεύουν, της δασοπροστασίας, της πυρόσβεσης, της αντιμετώπισης καταστροφών γενικότερα (σεισμοί, χιονοπτώσεις, πλημμύρες, πυρκαγιές κ.α). Η παρέα αυτή, εξελίχθηκε στην αρχή σε άτυπη ομάδα και μετά σε αναγνωρισμένο σωματείο με απόφαση πρωτοδικείου 6274. 

Για το ΝΕΟ ΘΕΜΕΛΙΟ

Το Νέο Θεμέλιο είναι ένας σύλλογος, που δημιουργήθηκε το 2010 με σκοπό να φέρει σε επαφή ανθρώπους που θέλουν να συν-εργαστούν βάζοντας τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον.

Με αυτόν τον στόχο, ερευνούμε, μελετάμε και βάζουμε σε εφαρμογή ιδέες, παλιές και νέες, που ακουμπούν κάθε τομέα της ζωής μας, από τους πιο πρακτικούς ως τους πιο ψυχολογικούς και πνευματικούς.

Αναζητάμε την αυτάρκεια στους βασικούς πυλώνες της επιβίωσης μας, δηλαδή την ενέργεια, τη δόμηση, τη διατροφή και την υγεία.

Μέσα από την εκπαίδευση και την αναζήτηση του πιο αληθινού και αυθεντικού εαυτού μας, προσπαθούμε, με βιωματικό τρόπο, να κατακτήσουμε τον "συλλογικό" άνθρωπο, ώστε να γίνει ο καθένας μας το "θεμέλιο" του νέου και καλύτερου κόσμου.


ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Α' ΒΟΗΘΕΙΩΝ