Project Polydamas - Σωματική, ενεργειακή & ψυχική ευεξία

2022-06-23

Επειδή το καλοκαίρι μας έλκει να βγούμε έξω, στη φύση και στη δροσιά, ενώ παράλληλα έχουμε ανάγκη να κινηθούμε, να αναζωογονηθούμε και να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας, για όλο το καλοκαίρι το Νέο Θεμέλιο οργανώνει εξορμήσεις στη φύση, με παράλληλη εξάσκηση σε διάφορες τεχνικές, που μας φορτίζουν ενεργειακά, μας γυμνάζουν, αλλά και μας βοηθούν να εξισορροπούμε τον ψυχικό μας κόσμο, δίνοντας μας σιγουριά, αυτοπεποίθηση και ευεξία.

Οι τεχνικές αυτές είναι:

1. Χάθα Γιόγκα

2. Πρακτική Αυτοάμυνα

3. Πρακτική στα Μαγικά Περάσματα

Χάθα Γιόγκα

Το σώμα είναι ο ναός της ψυχής μας, είναι το όχημα μας σε αυτό τον κόσμο και χρειάζεται να το φροντίζουμε, προκειμένου να βιώνουμε ισορροπία και ευεξία. 

 Με αυτό το σκεπτικό ξεκινάει ένας κύκλος μαθημάτων Χάθα Γιόγκα. Πρόκειται για ένα σύστημα που δυναμώνει το σώμα, ξεμπλοκάρει την ροή της ενέργειας που κατακάθεται εξαιτίας της ακινησίας, αυξάνει την αναπνευστική μας ικανότητα, βελτιώνει την στάση μας, ανακουφίζει από χρόνιους πόνους... 

 Μέσα από την πρακτική της Γιόγκα θα εξασκηθούμε στην συγκέντρωση και την σύνδεση με το σώμα, έτσι ώστε να μάθουμε να ακούμε όταν αυτό μας "μιλάει". 

 Δεν χρειάζεται να είσαι ευλύγιστος ή δυνατός για να παρακολουθήσεις το μάθημα. Το μόνο που χρειάζεται είναι η ΘΈΛΗΣΗ !

Αυτοάμυνα

Μάθε να προστατεύεις τον εαυτό σου από σωματική βία

Ο κόσμος γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος και έχουν αυξηθεί κατά πολύ η εγκληματικότητα στους δρόμους, με περιστατικά κλοπής, σωματική βίας ή και ψυχολογικής. 

Γι' αυτό θα ήταν πάρα πολύ χρήσιμο αν για μια φορά την εβδομάδα μπορούσαμε να εκπαιδευόμαστε με έναν έξυπνο και απλό τρόπο πώς να προστατευτούμε από τέτοια δυσάρεστα και επικίνδυνα περιστατικά βίας κάθε είδους.

Τι θα μάθουμε στα μαθήματα αυτοάμυνας

  • Θα αποκτήσουμε μια νοοτροπία που θα μειώνει κατά πολύ τις πιθανότητες να μας επιτεθεί ή να μας κλέψει κάποιος.
  • Θα μαθαίνουμε σταθερά κινήσεις εύκολες και απλές για να αποφύγουμε η να αντιμετωπίσουμε αν χρειαστεί οποιαδήποτε επίθεση
  • Θα δοθούν οδηγίες για πρόβλεψη του κινδύνου ώστε να μην υπάρχει σύγκρουση.

Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος ασχοληθεί με αθλητισμό για να κάνει αυτοάμυνα.

Πρακτική στα Μαγικά Περάσματα

Τα Μαγικά Περάσματα είναι η κληρονομιά που μας άφησε ο Κάρλος Καστανέντα, και κατ' επέκταση ο δάσκαλος του, ο Δον Χουάν. Πρόκειται για μια σειρά κινήσεων, που προέρχονται από την παράδοση των Σαμάνων του Αρχαίου Μεξικού. Τα ονόμαζαν «μαγικά περάσματα», εξαιτίας της αποτελεσματικότητάς τους στη διεύρυνση της συνείδησης και της Γνώσης. Είναι ουσιαστικά ένας χορός, ο χορός του πολεμιστή.

Σε πρώτο επίπεδο, η σειρά κινήσεων των Μαγικών περασμάτων στοχεύει στη συγκέντρωση της ενέργειας και στην προώθηση της ευεξίας και της δύναμης και να προετοιμάσουν το σώμα για επόμενες αλληλουχίες κινήσεων, που απαιτούν μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση και κιναισθητική μνήμη.

Μια δεύτερη αλληλουχία Μαγικών Περασμάτων έχει σκοπό την ενεργοποίηση και ανακατανομή της (μη προσβάσιμης συνήθως σε μας) ενέργειας, που οι συνθήκες της καθημερινής μας ζωής οδηγούν μακριά από τα ενεργειακά μας κέντρα.

Τέλος μια τρίτη ομάδα Μαγικών Περασμάτων αποτελεί το πέρασμα από το απλό στο σύνθετο, μέσα από τα διάφορα επίπεδα συνείδησης.

Πού θα γίνονται;

Ο χώρος διεξαγωγής θα ανακοινώνεται στους συμμετέχοντες, και θα είναι κάποιο κοντινό σημείο στην πόλη, που ενδείκνυται, όπως για παράδειγμα "Οι κήποι του πασά", κάποιο πάρκο της Νέας Παραλίας, το "Πεδίο του Άρεως", ή κάτι άλλο που θα ανακοινώνεται στους συμμετέχοντες.

Πότε θα γίνονται;

Οι ημέρες και ώρες διεξαγωγής  τους είναι:

1. Χάθα Γιόγκα, κάθε Δευτέρα στις 7:30 μμ

2. Αυτοάμυνα, κάθε Τετάρτη στις 7:30 μμ

3. Μαγικά περάσματα, κάθε Πέμπτη στις 7:30 μμ

Κόστος συμμετοχής

Για όλες αυτές τις δράσεις, θα υπάρχει ελεύθερη συνεισφορά για τους συμμετέχοντες. 

(Να σημειωθεί πως τα χρήματα της συνεισφοράς δεν αφορούν πληρωμή κάποιου, αλλά είναι εισφορά για την ενίσχυση του συλλόγου, που χωρίς άλλη βοήθεια προσπαθεί να επιβιώσει σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς.)

Πώς μπορώ να συμμετέχω;

Όποιος θέλει να συμμετέχει σε κάποια από τις παραπάνω δράσεις ή και σε όλες, δεν έχει παρά να συμπληρώσει την παρακάτω φόρμα συμμετοχής. 

Φόρμα συμμετοχής στο Project Polydamas