Πρακτική στα Μαγικά Περάσματα Ενεργειακή εξισορρόπηση με την μέθοδο TENSEGRITY

2023-09-23

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Τα Μαγικά Περάσματα είναι η κληρονομιά που μας άφησε ο Κάρλος Καστανέντα, και κατ' επέκταση ο δάσκαλος του, ο Δον Χουάν. Πρόκειται για μια σειρά κινήσεων, που προέρχονται από την παράδοση των Σαμάνων του Αρχαίου Μεξικού. Τα ονόμαζαν «μαγικά περάσματα», εξαιτίας της αποτελεσματικότητάς τους στη διεύρυνση της συνείδησης και της Γνώσης. Είναι ουσιαστικά ένας χορός, ο χορός του πολεμιστή.

Σε πρώτο επίπεδο, η σειρά κινήσεων των Μαγικών περασμάτων στοχεύει στη συγκέντρωση της ενέργειας και στην προώθηση της ευεξίας και της δύναμης και να προετοιμάσουν το σώμα για επόμενες αλληλουχίες κινήσεων, που απαιτούν μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση και κιναισθητική μνήμη.

Μια δεύτερη αλληλουχία Μαγικών Περασμάτων έχει σκοπό την ενεργοποίηση και ανακατανομή της (μη προσβάσιμης συνήθως σε μας) ενέργειας, που οι συνθήκες της καθημερινής μας ζωής οδηγούν μακριά από τα ενεργειακά μας κέντρα.

Τέλος μια τρίτη ομάδα Μαγικών Περασμάτων αποτελεί το πέρασμα από το απλό στο σύνθετο, μέσα από τα διάφορα επίπεδα συνείδησης.

ΜΑΓΙΚΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ

Κάθε Τετάρτη στις 19:30, λειτουργεί ένα τμήμα εξάσκησης στα Μαγικά Περάσματα.

Στο πρόγραμμα κάθε συνάντησης υπάρχει:

α. Ένα πρώτο μέρος 15' με ασκήσεις για ζέσταμα και εκγύμναση όλου του σώματος, που προετοιμάζουν το σώμα για να μπορέσει στη συνέχεια να εξασκηθεί στα "Μαγικά Περάσματα". 

β. Ένα δεύτερο μέρος 45' εκμάθησης και εξάσκησης της σειρά κινήσεων των «Μαγικών Περασμάτων», τα οποία είναι σειρές κινήσεων που ανακατανέμουν την "πρανική" μας ενέργεια και ενεργοποιούν τα ζωτικά μας κέντρα.  

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ

Υπεύθυνος για την εκπαίδευση στα Μαγικά Περάσματα είναι ο κ. Νίκος Σπανός, πιστοποιημένος Εκπαιδευτής, κάτοχος του Carlos Castaneda's Tensegrity Certificate. 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η παρακολούθηση της πρώτης από τις συναντήσεις είναι εντελώς δωρεάν.

Για τις επόμενες υπάρχει μία συμβολική μηνιαία εισφορά των 25€, (για τους φοιτητές και ανέργους είναι 20€).

Να σημειωθεί πως τα χρήματα της συμμετοχής δεν αφορούν πληρωμή κάποιου, αλλά είναι εισφορά για την ενίσχυση του συλλόγου, που χωρίς άλλη βοήθεια προσπαθεί να επιβιώσει σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Επίσης, με αυτή τη συνδρομή, μπορεί κανείς να παρακολουθήσει και όποιο άλλο εργαστήριο ή σεμινάριο προσφέρεται από το Νέο Θεμέλιο, μέσα στον ίδιο μήνα.

ΤΡΟΠΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ/ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Η σειρά πρακτικής στα "Μαγικά Περάσματα"  διεξάγεται στον χώρο του Νέου Θεμέλιου, Πτολεμαίων 30 - 3ος ορ. (περιοχή Αντιγονιδών), Θεσσαλονίκη. Όσοι ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν πρέπει να συμπληρώσουν και να στείλουν την παρακάτω ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

Εναλλακτικά μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους τηλεφωνικά, στο τηλ. 6989142233

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΣΤΑ "ΜΑΓΙΚΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ"