Ο δρόμος του Ήρωα    Γνώρισε τον εαυτό σου, τους νόμους της ζωής και δημιούργησε έναν καλύτερο κόσμο

2022-11-18

12 μάθηματα, 3/μηνο σεμινάριο,  για την ανάπτυξη και την καλιέργεια της ηρωικής νοοτροπίας

Τι είναι

Είναι ένα πρακτικό Σεμινάριο πάνω στις βασικές αρχές της αυτογνωσίας και των εσωτερικών νόμων της ζωής που μέσα από μάθηματα, συζητήσεις και ασκήσεις, ο μαθητής ανακαλύτπει στοιχεία του εαυτού του, αρχίζει να βλέπει τον κόσμο με άλλη ματιά και αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει μια προοπτική καλύτερου κόσμου.

Πως διεξάγεται

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί δια ζώσης στον χώρο του Νέου Θεμέλιου, Πτολεμαίων 30 - 3ος ορ. (περιοχή Αντιγονιδών), Θεσσαλονίκη. Για όσους δυσκολεύονται να παραβρεθούν, θα υπάρχει η δυνατότητα σύγχρονης παρακολούθησης μέσω ΖΟΟΜ.

Πότε διεξάγεται

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24/11/2022 στις 20:00 πμ. Θα λάβετε οδηγίες συμμετοχής την ημέρα και ώρα του σεμιναρίου αμέσως μετά την δήλωση ενδιαδέροντός σας. Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε εκείνη την ημέρα, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας. 

Περιεχόμενα του Σεμιναρίου

Αυτογνωσία, Αυτοβελτίωση, Αυτοπραγμάτωση

Μέσα από μαθήματα, συζητήσεις, ασκήσεις θα δούμε τις βασικές αρχές στο να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, να μάθουμε να τον βελτιώνουμε και να βρούμε νόημα σε ότι κάνουμε στην ζωή μας. 

Εσωτερισμός, Μεταφυσική

Θα μάθουμε για την εσωτερική φύση του ανθρώπου, τους νόμους του σύμπαντος και πως μπορούν αυτές οι γνώσεις να χρησιμέυσουν στην καθημερινότητα μας. 

Περί Συλλογικότητας

Σε αυτά τα μαθήματα θα δώσουμε λύσεις στα προβλήματα του σήμερα μέσα από την συλλογική συνείδηση και δράση. 

Λίγα λόγια για το Σύλλογο "Νέο Θεμέλιο"

Το "Νέο Θεμέλιο" είναι ένας Σύλλογος, που δημιουργήθηκε το 2010 με σκοπό να φέρει σε επαφή ανθρώπους που θέλουν να συν-εργαστούν βάζοντας τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον.

Με αυτόν τον στόχο, ερευνούμε, μελετάμε και βάζουμε σε εφαρμογή ιδέες, παλιές και νέες, που ακουμπούν κάθε τομέα της ζωής μας, από τους πιο πρακτικούς ως τους πιο ψυχολογικούς και πνευματικούς.

Αναζητάμε την αυτάρκεια στους βασικούς πυλώνες της επιβίωσης μας, δηλαδή την ενέργεια, τη δόμηση, τη διατροφή και την υγεία.

Μέσα από την εκπαίδευση και την αναζήτηση του πιο αληθινού και αυθεντικού εαυτού μας, προσπαθούμε, με βιωματικό τρόπο, να κατακτήσουμε τον "συλλογικό" άνθρωπο, ώστε να γίνει ο καθένας μας το "θεμέλιο" του νέου και καλύτερου κόσμου.

Η τιμή του Σεμινάριου

Η παρακολούθηση της πρώτης από τις συναντήσεις που θα παρακολουθήσει κάποιος είναι εντελώς δωρεάν.

Για τις επόμενες υπάρχει μία συμβολική μηνιαία εισφορά των 20€, (για τους φοιτητές και ανέργους είναι 15€).

(Να σημειωθεί πως τα χρήματα της συμμετοχής δεν αφορούν πληρωμή κάποιου, αλλά είναι εισφορά για την ενίσχυση του συλλόγου, όπως επίσης ότι με αυτή την εισφορά μπορεί κανείς να παρακολουθήσει και όποια άλλα σεμινάρια ή εργαστήρια τον ενδιαφέρουν.)

Νέο Θεμέλιο

Πτολεμαίων 30 (3ος ορ.)

Στάση Αντιγονιδών

Τ.Κ. 54630 Θεσσαλονίκη

Τηλ. 2313252315