Κουνταλίνι Γιόγκα

2019-04-13

Ανοιχτό δωρεάν μάθημα για γνωριμία με την Κουνταλίνι Γιόγκα θα γίνει το Σάββατο 13 Απριλίου, στο Νέο Θεμέλιο.
Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα - παπούτσια και να έχουν μαζί το στρωματάκι τους.


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΙ ΓΙΟΓΚΑ
Η Κουνταλίνι Γιόγκα είναι ένας από τους 22 τύπους γιόγκα που υπάρχουν. Ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο και την σωματική κατάσταση μπορεί να δώσει στον απλό άνθρωπο την δυνατότητα να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της καθημερινότητας, το άγχος και την πίεση στους διάφορους τομείς της ζωής του. Μέσα από την πρακτική επιδρά στο τρίπτυχο: σώμα, νου, πνεύμα. Διαμορφώθηκε από τον Γιόγκι Μπάτζαν ώστε να αποτελεί ένα εργαλείο για τους σημερινούς ανθρώπους που θέλουν να εξισορροπήσουν τον εσωτερικό με τον εξωτερικό κόσμο. Είναι η γιόγκα που ταιριάζει με την πολυάσχολη ζωή μας.


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ;
Μέσα από την άσκηση εξισορροπεί και ενδυναμώνει ενδοκρινικό, νευρικό, κυκλοφορικό και ανοσοποιητικό σύστημα, ώστε να νοιώθεις πιο χαρούμενος, υγιής, δημιουργικός, παραγωγικός και περισσότερο χαλαρός.
Ξεμπλοκάρει το φυσικό σώμα βελτιώνοντας τη ροή της ενέργειας, με αποτέλεσμα να γεννιέται μία αίσθηση ευεξίας.
Μας μαθαίνει πως να χαλιναγωγούμε την ενέργεια του νου αλλά και των συναισθημάτων μας ώστε να έχουμε τον έλεγχό τους.
Επικεντρώνεται ιδιαίτερα στην ανάγκη ελέγχου των νοητικών κυμάτων γιατί ο νους θεωρείται ο σύνδεσμος ανάμεσα στο σώμα και το πνεύμα.
Ηρεμεί το νου και αναπτύσσει τη διαίσθηση. Έτσι γνωρίζεις τι είναι αληθινό και σημαντικό για σένα και μπορείς να παίρνεις τις κατάλληλες αποφάσεις, μεταμορφώνοντας τη ζωή σου, τις σχέσεις σου, νοιώθοντας πληρότητα και ικανοποίηση.
Καθαρίζει τον υποσυνείδητο νου και αφήνει πίσω προσκολλήσεις του παρελθόντος που σε κρατούν καθηλωμένο.


Το μάθημα θα κάνει η δασκάλα Κουνταλίνι Γιόγκα, Θωμαή Δαμαλά.