Πνευματική Νοημοσύνη:     Η πρακτική για μια ευτυχισμένη ζωή

2021-11-05

Η Πνευματικότητα μέσα στον άνθρωπο είναι το κλειδί για να δημιουργήσουμε, να οραματιστούμε, να χειριστούμε υπαρξιακά προβλήματα.  Δεν έχει απαραίτητα σχέση με την θρησκευτικότητα ή κάποια θρησκεία! Είναι η πυξίδα μας στις ακραίες καταστάσεις, στο όριο, στο σημείο ανάμεσα στη τάξη και το χάος, στην συνείδηση του εαυτού μας και στην απόλυτη διάλυση. Είναι η βαθιά διαίσθηση της ουσίας και αξίας των πραγμάτων. 

Η πνευματικότητα μας επιτρέπει να συμφιλιώσουμε το διαπροσωπικό με το ενδοπροσωπικό, να γεφυρώσουμε το χάσμα ανάμεσα σε μας και τους άλλους. Να συνδυάσουμε την εμπειρία με το όραμα και να γίνουμε καλύτεροι. Να ξεπεράσουμε το επίπεδο του εγώ, όπου είμαστε εγωιστές, υλιστές κλπ, και να αναπτύξουμε τις αρετές της καλοσύνης, γενναιοδωρίας, αυτοθυσίας, τελειοποίησης, ηρωισμού, κλπ. Μας βοηθάει να ζήσουμε πιο ουσιαστικά, να αντιμετωπίσουμε θέματα καλού και κακού, ζωής και θανάτου, να αντιμετωπίσουμε τα αίτια του ανθρώπινου πόνου και της απόγνωσης.

Τέλος,  μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε τον μεγαλύτερο φόβο του ανθρώπου σήμερα, τον θάνατο. Η έλλειψη κατανόησης του θανάτου ξεκινάει από την έλλειψη κατανόησης της ίδιας της ζωής, την αδυναμία να τοποθετήσουμε τη ζωή σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ουσίας και αξίας. Στον αέναο κύκλο του σύμπαντος, η ζωή και ο θάνατος δεν είναι παρά οι πλευρές του ίδιου νομίσματος. Η τοποθέτηση της συνείδησης μας στο κέντρο μας, μπορεί να μας βοηθήσει να δούμε αυτό το κύκλο, το νόημα του, να γίνουμε μέρος του, ενεργά και ουσιαστικά.


ΤΡΟΠΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ/ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί δια ζώσης, στον χώρο του Νέου Θεμέλιου, Πτολεμαίων 30 - 3ος ορ. (περιοχή Αντιγονιδών), Θεσσαλονίκη. Όσοι ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν πρέπει να συμπληρώσουν την παρακάτω ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και την στείλουν μέχρι και την Τετάρτη 3/11.

Λόγω των συγκεκριμένων περιορισμών για τον Covid19 υπάρχει περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων. Τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 

"ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ: Η πρακτική για μια ευτυχισμένη ζωή"

Έναρξη: Παρασκευή 19/11, 8μμ

Για όσους αναζητούν το νόημα της Πνευματικότητας μέσα σ' έναν κατά κύριο λόγο μη πνευματικό κόσμο, για όσους ψάχνουν τον τρόπο να ισορροπήσουν ανάμεσα στο νου και την καρδιά, για όσους ψάχνουν το νόημα και τον βαθύτερο σκοπό της ζωής, για όσους θεωρούν ότι η μεταφυσική και η εσωτερική γνώση είναι κλειδιά που οδηγούν σε βαθύτερη αυτογνωσία και ουσιαστική αυτοπραγμάτωση, διοργανώνεται ένα σεμινάριο,  διάρκειας 12 συναντήσεων (2 ωρών η κάθε μία), και που θα ξεκινήσει την Παρασκευή 19/11, στις 8:00 μμ 

Τα θέματα του σεμιναρίου στις 5 αυτές συναντήσεις θα είναι:

Τα θέματα που θα παρουσιαστούν:

1. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ: Η πλάνη των αισθήσεων - Πραγματικότητα και πεποιθήσεις

2. ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ : Η πλάνη του χρόνου και η Πνευματική νοημοσύνη

3. ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ; Ο ενεργειακός άνθρωπος και ο Λωτός του Εαυτού μας

4. Ο ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΕΑΥΤΟΣ: Ο διαχρονικός εαυτός και δύναμη του Κέντρου

5. ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Κάρμα, ελευθερία και ευθύνη - Αναζητώντας τον Σκοπό

6. ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ: Κάρμα και Ντάρμα: Όρια και ελευθερία - Οι 6 οδοί ανάπτυξης

7. ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ: Μετενσάρκωση: ο νόμος της ζωής και Αυτοσυνείδηση: Πρακτικές επίγνωσης

8. ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ (ΑΠΟ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩΙΣΜΟ): Συλλογικότητα και Αυτογνωσία: ο δρόμος προς την ελευθερία

9. ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ: Οι ψίθυροι των ανικανοποίητων αναγκών μας - Συλλογικότητα και αυτάρκεια

10. ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΩ ΣΤΟ ΕΜΕΙΣ: Τα 3 κλειδιά της Αυτοπραγμάτωσης, η Συλλογικότητα και το μέλλον

11. ΟΡΑΜΑ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ: Το όραμα της "Κοιλάδας των Ρόδων"

12. ΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ: Πώς ένα όνειρο μέλλοντος μπορεί να μπολιάσει το παρόν μας- Πρακτικές για υλοποίηση στόχων

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η παρακολούθηση της πρώτης από τις συναντήσεις είναι εντελώς δωρεάν.

Για τις επόμενες υπάρχει μία συμβολική μηνιαία εισφορά των 20€, (για τους φοιτητές και ανέργους είναι 15€).

(Να σημειωθεί πως τα χρήματα της συμμετοχής δεν αφορούν πληρωμή κάποιου, αλλά είναι εισφορά για την ενίσχυση του συλλόγου, που χωρίς άλλη βοήθεια προσπαθεί να επιβιώσει σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς.)

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

"ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ:

Η πρακτική για μια ευτυχισμένη ζωή"