Η Αγάπη του Πνεύματος

2018-02-07

Το «Νέο Θεμέλιο» σας προσκαλεί στην ομιλία με θέμα «Η Αγάπη του Πνεύματος», βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Bert Hellinger, την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου, στις 8 μμ.
Ομιλητής θα είναι ο μεταφραστής του βιβλίου, κ. Κωνσταντίνος Τοκμακίδης, καθηγητής Τοπογράφος Μηχανικός στο Α.Π.Θ

Τι είναι λοιπόν η Αγάπη; Η αγάπη είναι μια κατάσταση της ύπαρξης, η οποία μεταμορφώνει κάτω από το πρίσμα της πνευματικότητας το ουδέτερο λαμπερό φως σε χιλιάδες χρωματικές παραλλαγές, αυτές που συνθέτουν και το θαύμα της δημιουργίας!

Φανταστείτε ότι κρατάτε στα χέρια σας ένα κρυστάλλινο πρίσμα. Καθώς το φως διαπερνάει το σώμα του, διαθλάται εντός του και μεταλλάσσεται σε όλες τις μορφές του χρωματικού φάσματος.

Αυτά τα χρώματα αντιπροσωπεύουν τις σκέψεις μας, με τον τρόπο που ο καθένας μας τις εκφράζει και τις εκδηλώνει, όπως ακριβώς εκδηλώνονται και οι εκατομμύρια χρωματικές αποχρώσεις στον λαμπερό μας κόσμο.

Κατά τον ίδιο τρόπο λειτουργούμε και εμείς σαν πρίσματα και μέσα από τις ποικίλες παραλλαγές της ίδιας μας της κατανόησης, συγχωνεύουμε τις διακριτές και συναφείς αποχρώσεις της παλέτας των συναισθημάτων, συνθέτοντας μια μεγάλη και εκτενή ποικιλομορφία.