"Φτάσε εκεί που δεν μπορείς" Σεμινάριο Πρακτικής Αυτογνωσίας

2023-01-25

Απελευθερώσου από την δύναμη που σε κρατάει κάτω, γνώρισε τον εαυτό σου και το σύμπαν που σε περιβάλλει φτάνοντας εκεί που δεν μπορείς.

Ίσως ακούγεται κάπως λάθος αυτή η φράση... είναι σαν να μας ζητά κάποιος να χτυπήσουμε παλαμάκια με ένα χέρι!

Δηλαδή ο καθένας από μας έχει φτάσει εκεί που μπορεί και τώρα θέλουμε να μάθουμε πως να φτάσουμε εκεί που δεν μπορούμε; Μοιάζει σαν αστείο!

Οι περισσότεροι άνθρωποι ξεκινάνε να φτάσουν κάπου μόνο αν ξέρουν ότι μπορούν, εκ του ασφαλούς δηλαδή, γι' αυτό και συνήθως δεν ξεκινάνε ποτέ.

Ας αναρωτηθούμε όμως... Αν αυτό που πιστεύουν ότι μπορούν ή δεν μπορούν δεν είναι αλήθεια; Τότε άδικα δεν ξεκίνησαν; Και πως θα ξέρουμε αν είναι αλήθεια (είναι μια καλή ερώτηση); Θα το ξέρουμε μόνο με την δράση, τολμώντας δηλαδή.

Αυτό μας λέει η φράση, ξεπέρασε τις πεποιθήσεις σου, φτάσε όπου δεν μπορείς ή, με άλλα λόγια, μάθε τι πραγματικά μπορείς!

Περιεχόμενα του Σεμιναρίου

Αυτογνωσία, Αυτοβελτίωση, Αυτοπραγμάτωση

Μέσα από μαθήματα, συζητήσεις, ασκήσεις θα δούμε τις βασικές αρχές στο να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, να μάθουμε να τον βελτιώνουμε και να βρούμε νόημα σε ότι κάνουμε στην ζωή μας.

Εσωτερισμός, Μεταφυσική

Θα μάθουμε για την εσωτερική φύση του ανθρώπου, τους νόμους του σύμπαντος και πως μπορούν αυτές οι γνώσεις να χρησιμεύσουν στην καθημερινότητα μας.

Περί Συλλογικότητας

Σε αυτά τα μαθήματα θα ψάξουμε και θα βρούμε μαζί λύσεις στα προβλήματα του σήμερα μέσα από την συλλογική συνείδηση και δράση. 

Σεμινάριο Πρακτικής Αυτογνωσίας:

"Φτάσε εκεί που δεν μπρορείς"

Πέμπτη 2/2 8:00 μμ

(και κάθε Πέμπτη, την ίδια ώρα)

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη στις 8μμ, στον χώρο του Νέου Θεμέλιου και θα έχει διάρκεια 2 ώρες.

ΤΡΟΠΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ/ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί δια ζώσης, στον χώρο του Νέου Θεμέλιου, Πτολεμαίων 30 - 3ος ορ. (περιοχή Αντιγονιδών), Θεσσαλονίκη. Για όσους δυσκολεύονται να παραβρεθούν, θα υπάρχει η δυνατότητα σύγχρονης παρακολούθησης μέσω ΖΟΟΜ.

Όσοι ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν πρέπει να συμπληρώσουν την παρακάτω ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η παρακολούθηση της πρώτης από τις δίωρες συναντήσεις που θα παρακολουθήσει κάποιος είναι εντελώς δωρεάν.

Για τις επόμενες υπάρχει μία συμβολική μηνιαία εισφορά των 20€, (για τους φοιτητές και ανέργους είναι 15€).

(Να σημειωθεί πως τα χρήματα της συμμετοχής δεν αφορούν πληρωμή κάποιου, αλλά είναι εισφορά για την ενίσχυση του συλλόγου, που χωρίς άλλη βοήθεια προσπαθεί να επιβιώσει σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς.)

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ "ΦΤΑΣΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ"