Εργαστήρι:                                 "ΛΟΓΟΣ-ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ-ΕΚΦΡΑΣΗ-ΤΕΧΝΗ"

2022-11-14

Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας ένα πηγαίο ταλέντο, έναν καλλιτέχνη σε λανθάνουσα κατάσταση που ίσως δεν του δώσαμε την ευκαιρία να βγει στο προσκήνιο και να εκφραστεί. Ίσως έχουμε έφεση κάποιοι στην επικοινωνία, σε κάποια τέχνη που ποτέ όμως δεν ασκήσαμε, όπως η ποίηση, το τραγούδι, κάποια κρυφή επιθυμία ίσως να παίξουμε μουσικό όργανο ή να διευθύνουμε ορχήστρα, να παίξουμε ένα ρόλο, να γράψουμε σενάριο, να συνθέσουμε τραγούδι. Ίσως ακόμα και να οργανώσουμε/διευθύνουμε ένα καλλιτεχνικό δρώμενο ή μια παρουσίαση.

Μπορεί και να νιώσαμε ανέτοιμοι να εκφραστούμε καλλιτεχνικά σε κάποιες ευκαιρίες που μας δόθηκαν ή να ντραπήκαμε εκείνη τη στιγμή και να το μετανιώσαμε αργότερα. Εάν μας συνεπαίρνει ο ρυθμός, η μελωδία, η κίνηση, η επιθυμία να εκφραστούμε, να αρπάξουμε το μικρόφωνο, να προσφέρουμε κάτι στην παρέα αλλά κάτι μέσα μας "κάνει πίσω" υπάρχει λύση... 

Τι θα σκεφτόσασταν εάν σας έλεγα ότι μπορούμε να ανακαλύψουμε και να αξιοποιήσουμε το ταλέντο μας συντροφιά με κάποιους που έχουν την ίδια επιθυμία με εμάς, να ξεπεράσουμε μαζί τα εμπόδια και ωθώντας ο ένας τον άλλο να δημιουργήσουμε κάτι; Εάν κάτι μέσα σας φωνάζει ναι! εμφανίζεται τώρα αυτή η ευκαιρία!

Σας προσκαλούμε λοιπόν στην έναρξη του 1ου κύκλου «Λόγος, Συναίσθημα, Έκφραση, Τέχνη» που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο "Νέο Θεμέλιο», Πτολεμαίων 30, (Στάση Αντιγονιδών), 3ος όροφος, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 12:00

Στην πρώτη μας συνάντηση διάρκειας 2 ωρών θα γνωριστούμε και θα συζητήσουμε τους στόχους της ομάδας, αναλαμβάνοντας ο καθένας και ένα ρόλο που τον ενδιαφέρει. 

Ο 1ος κύκλος θα διαρκέσει 6 μήνες και θα πραγματοποιείται ανά 15 ημέρες το Σάββατο μεσημέρι στις 12:00 και τις ενδιάμεσες εβδομάδες την Παρασκευή στις 19:30 θα έχουμε το μουσικό μας εργαστήριο. Στόχος είναι η δημιουργία μέσω των κύκλων αυτών μιας καλλιτεχνικής ομάδας όπου θα έχει την ευκαιρία να εκφράζει ο καθένας μας δημιουργικά το ταλέντο/α του σε συντονισμό με την ομάδα.

Σε αυτούς τους 6 μήνες θα εργαστούμε βιωματικά:

- στην εξερεύνηση της φωνής μας

- στο πως αυτή αλληλεπιδρά με τη συναισθηματική μας κατάσταση

- στη μελέτη τεχνικών βελτίωσης των φωνητικών μας δεξιοτήτων, της έκφρασής
και αλληλεπίδρασής μας στην καθημερινή επικοινωνία, στη διδασκαλία, στην
απαγγελία και στο τραγούδι

- στην προετοιμασία και το χειρισμό της εσωτερικής μας κατάστασης/ικανότητας
να απευθυνθούμε στην προσωπική μας επικοινωνία ή μπροστά σε κοινό

- στη μελέτη του τρίπτυχου νους-συναίσθημα-σώμα

- θα μάθουμε πώς να ακούμε τη μουσική αναγνωρίζοντας το ρυθμό, τη μελωδία και
τα διαφορετικά ηχοχρώματα των οργάνων, θα δούμε πως συνθέτεται ένα μουσικό
κομμάτι στην πράξη, στο εργαστήριο μουσικής που θα γίνεται παράλληλα και θα
συμμετάσχουμε σε κίρταν ομαδικό τραγούδι

- θα δουλέψουμε πάνω στο προσωπικό δυναμικό μας με τη βοήθεια ασκήσεων
ενδυνάμωσης και βελτίωσης της ποιότητας και ισορροπίας της ψυχικής/σωματικής
μας ενέργειας, με μαθήματα από δασκάλους της yoga και εκπαιδευτές πολεμικών
τεχνών

- θα εργαστούμε στη σύνθεση μουσικής μέσω κρουστών και εγχόρδων στην
εκτέλεση απλών pop μουσικών κομματιών, τα οποία θα έχουμε την ευκαιρία να
παρουσιάσουμε live σε φίλους και γνωστούς στο τέλος του κύκλου.

Στη διάρκεια του κύκλου επίσης θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθή-
σουμε στις πρόβες τους θεατρικά και μουσικά σύνολα, να έρθουμε σε επαφή με νέους δημιουργούς μουσικής, θεάτρου και ταινιών μικρού μήκους, να γνωρίσουμε το έργο τους και για όποιους το θελήσουν, να εμφανιστούν σε live μουσική παράσταση ή να γράψουν και να σκηνοθετήσουν σενάριο!

 
Lettheshowbegin λοιπόν και σας περιμένουμε το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 12:00 στο χώρο "Νέο Θεμέλιο», Πτολεμαίων 30, να ξυπνήσουμε παρέα τον καλλιτέχνη που κρύβουμε μέσα μας!  


ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η παρακολούθηση της πρώτης από τις δίωρες συναντήσεις που θα παρακολουθήσει κάποιος είναι εντελώς δωρεάν.

Για τις επόμενες υπάρχει μία συμβολική μηνιαία εισφορά των 20€, (για τους φοιτητές και ανέργους είναι 15€).

(Να σημειωθεί πως τα χρήματα της συμμετοχής δεν αφορούν πληρωμή κάποιου, αλλά είναι εισφορά για την ενίσχυση του συλλόγου, που χωρίς άλλη βοήθεια προσπαθεί να επιβιώσει σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Επίσης, με την ίδια συνδρομή, μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει και όποιο άλλο σεμινάριο ή εργαστήριο τον ενδιαφέρει στο Νέο Θεμέλιο.)

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ "ΛΟΓΟΣ-ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ-ΕΚΦΡΑΣΗ"

Μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα συμμετοχής στο εργαστήριο αυτό.