Εργαστήρι: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΑΧΗΤΙΚΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ

2023-04-20
Ανακάλυψε πλευρές και ικανότητες του εαυτού σου που δεν ήξερες ότι έχεις και δημιούργησε την πραγματικότητα σου με την μαχητική νοοτροπία ενός εσωτερικού πολεμιστή.

Τι είναι ;

Το εργαστήριο "Ανάπτυξη Μαχητικής Νοοτροπίας" είναι μια κίνηση που έχει σκοπό να ξυπνήσει και να καλλιεργήσει στους ανθρώπους την μαχητική στάση στην καθημερινότητα τους. Εμπεριέχει ασκήσεις εμπνευσμένες από εσωτερικές πολεμικές τέχνες, καθώς και ψυχολογικά/κοινωνικά παιχνίδια, που εκπαιδεύουν το σώμα, την ψυχή και τον νου, για να σκέφτεται και να δρα ως "Πολεμιστής", με συνειδητότητα, βούληση, εμπιστοσύνη, αποφασιστικότητα και με συλλογική συνείδηση.

Οι πρακτικές ασκήσεις είναι μια σύνθεση από την γνώση των πολεμικών τεχνών, Chi kung, παιχνίδια παιδαγωγικών μεθόδων και αυτογνωσίας, με στόχο ο εκπαιδευόμενος να αποκομίσει και να διατηρεί τα παρακάτω:

  • Καλή φυσική και ενεργειακή κατάσταση
  • Δυνατό χαραχτήρα, με υπομονή, επιμονή, σταθερότητα, προσαρμοστικότητα, ανάπτυξη νοημοσύνης με αντίληψη, προσοχή, ευστροφία, διαύγεια.
  • Ικανότητες συνεργασίας, επικοινωνίας και ηγεσίας
  • Γνωριμία με τον δρόμο του εσωτερικού πολεμιστή.

Περιεχόμενο

Στις συναντήσεις του εργαστηρίου θα εφαρμόζονται ασκήσεις και πρακτικές από τα παρακάτω:

- Action games, παιχνίδια δράσης και συνεργασίας, εμπνευσμένα από διάφορες σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους καθώς και πρακτικές αυτογνωσίας.

- Ασκήσεις από την μέθοδο Chi Qung, για ενεργειακή ενδυνάμωση, εξάσκηση της αναπνοής και φυσική κατάσταση

- Ασκήσεις από εσωτερικές πολεμικές τέχνες, κυρίως από το Kung Fu, για ανάπτυξη του ελέγχου στο σώμα και στην ψυχή, αλλά και την ενδυνάμωση του χαρακτήρα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

- Συζητήσεις και διερεύνηση των βασικών αρχών της "Μαχητικής Νοοτροπίας", για εμβάθυνση, κατανόηση και δυνατότητα καλύτερης εφαρμογής της στην καθημερινή πραγματικότητα του κάθε συμμετέχοντα. 

Γιατί δημιουργήθηκε;

Ζούμε σε ένα κόσμο με μεγάλες ταχύτητες, πάρα πολλά ερεθίσματα, πολλές δυσκολίες, έκτακτα περιστατικά... κι όλα αυτά μας κάνουν να μη νιώθουμε ελεύθεροι μέσα μας...

Ίσως πολλές φορές αισθανόμαστε ότι η ζωή μας τρέχει τόσο γρήγορα που δεν θα την φτάσουμε ποτέ! Μοιάζουμε με μπαλάκι του τένις, που πετιέται από δω και από κει, με αποτέλεσμα να χάνουμε την δική μας ουσία, το νόημα σε ότι κάνουμε, την χαρά μας, την δύναμη μας και το εσωτερικό μας κέντρο.

Ανακάλυψε πλευρές και ικανότητες του εαυτού σου που δεν ήξερες ότι έχεις και δημιούργησε την πραγματικότητα σου με νοοτροπία πολεμιστή.

100% ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Το Εργαστήρι του Πολεμιστή

Έναρξη: Τετάρτη 26/4, 8μμ

Για όσους θέλουν να ξεκινήσουν αυτή τη διαδρομή, να ξυπνήσουν και να καλλιεργήσουν μέσα τους την "Μαχητική Νοοτροπία"  για να την αξιοποιήσουν στην καθημερινή τους ζωή, ξεκινάει μία σειρά πρακτικής την Τετάρτη 26/4, στις 8μμ, και κάθε Τετάρτη την ίδια ώρα.

ΤΡΟΠΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ/ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Το εργατήρι θα διεξάγεται στον χώρο του Νέου Θεμέλιου, Πτολεμαίων 30 - 3ος ορ. (περιοχή Αντιγονιδών), Θεσσαλονίκη.

Η διάρκεια κάθε συνάντησης θα είναι περίπου 1,5 ώρα.

Όσοι ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν πρέπει να συμπληρώσουν την παρακάτω ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η παρακολούθηση του σεμιναρίου την πρώτη φορά είναι εντελώς δωρεάν.

Για τις επόμενες υπάρχει μία συμβολική μηνιαία εισφορά των 20€, (για τους φοιτητές και ανέργους είναι 15€). Με την εισφορά αυτή μπορεί κανείς να παρακολουθήσει και όποιο άλλο σεμινάριο θέλει, από αυτά που διοργανώνει το Νέο Θεμέλιο.

(Να σημειωθεί πως τα χρήματα της συμμετοχής δεν αφορούν πληρωμή κάποιου, αλλά είναι εισφορά για την ενίσχυση του συλλόγου, που χωρίς άλλη βοήθεια προσπαθεί να επιβιώσει σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς.)

Φόρμα Συμμετοχής στο Εργαστήριο

"ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΑΧΗΤΙΚΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ"