Αυτοπραγμάτωση:   Από την Θεωρία στην Πράξη     (Σεμινάριο Πρακτικής Αυτογνωσίας)

2023-05-03

Η ευθύνη της ζωής μας είναι μόνο δική μας! Είμαστε ελεύθεροι να την αναλάβουμε, αρκεί να είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε να δοκιμαστούμε! Πρέπει να εξαλείψουμε την απόσταση ανάμεσα στην θεωρία και την πράξη.

Η μεγαλύτερη απόσταση στον σύγχρονο κόσμο, μια απόσταση που δύσκολα οι περισσότεροι μπορούμε να διανύσουμε, είναι αυτή ανάμεσα στην Θεωρία και την Πράξη. Χειραγωγημένοι από την ιντερνετική αντίληψη του κόσμου, ζούμε πιστεύοντας πως προχωράμε, πώς κάνουμε πράξεις, πως παίρνουμε αποφάσεις...  πιστεύοντας πως ζούμε τελικά!  Ενώ αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι βρισκόμαστε παγιδευμένοι σε μια εικονική πραγματικότητα. 

Νομίζουμε ότι αν διαβάσουμε κάτι, αυτό θα γίνει αυτόματα και μέρος του εαυτού μας... Νομίζουμε ότι αν δηλώσουμε κάτι, αυτό υλοποιείται, απλά επειδή το είπαμε... Νομίζουμε ότι αν κάτι μας αρέσει, ταυτόχρονα είναι και μέρος του εαυτού μας... Και έτσι υλοποιούμε παρά τη θέληση μας την δυστοπία του Aldous Haxley, τον "θαυμαστό καινούριο κόσμο"!

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:

Κόντρα στην τάση των καιρών, κόντρα στην χειραγώγηση και την αδράνεια, εμείς προτείνουμε σε όλα τα ανήσυχα πνεύματα, να ξεκινήσουν μια πορεία εντελώς διαφορετική από όλα αυτά, μια πορεία αυτοανακάλυψης, αυτοπραγμάτωσης και δράσης, στο εδώ και στο τώρα. 

Για όσους βρίσκονται μπροστά στο σταυροδρόμι της επιλογής: "Θεωρία ή Πράξη;" προτείνουμε την αρχή μιας διαδρομής, όπου μέσα από συζητήσεις, πρακτικές, εφαρμογές, ασκήσεις... θα μπορέσει κάποιος να κάνει τα πρώτα του πραγματικά βήματα αυτοπραγμάτωσης, βρίσκοντας την ταυτότητα και τον δικό του σκοπό.

Σημαντικά κλειδιά σ' αυτό το εγχείρημα Αυτοπραγμάτωσης, θα είναι:

- Η Αυτογνωσία, που μας βοηθάει να ανακαλύψουμε το μονοπάτι που έχουμε βαδίσει ως τώρα, αποκαλύπτοντας μας τα κίνητα, τα εμπόδια και τα όπλα μας.

- Η Αυτοσυνείδηση, που σηκώνει το πέπλο της άγνοιας και μας φέρνει στο Τώρα, μέσω της ανάπτυξης της Επίγνωσης.

- Η Συλλογικότητα, που σαν καθρέφτης θα μας επιτρέπει να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, αλλά και σαν ήλιος θα μας δώσει την προοπτική ενός κόσμου ουσιαστικού, αληθινού, ενός κόσμου όπου καθένας μπορεί να ζήσει με σεβασμό και αξιοπρέπεια. 

ΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ:

Αξιοποιώντας αυτά τα εργαλεία, αυτό που θα κερδίσουμε είναι περισσότερη επίγνωση και αυτογνωσία, καλύτερες και αληθινές σχέσεις με τους άλλους, σιγουριά και δύναμη που δίνει το βάδισμα στο δικό μας εσωτερικό δρόμο, και την ευκαιρία να χτίσουμε έναν καινούργιο καλύτερο κόσμο, μέσα σ' αυτόν τον κόσμο που ήδη αργοπεθαίνει. Έναν κόσμο που θα ξεκινήσει μέσα στον καθέναν από μας, αφού είναι ο εαυτός μας ο μόνος παράγοντας αλλαγής που έχουμε τη δύναμη και το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουμε.

Σεμινάριο Πρακτικής Αυτογνωσίας:

"Αυτοπραγμάτωση: Από την Θεωρία στην Πράξη"

Τετάρτη 10/05 8:00 μμ

(και κάθε Τετάρτη, την ίδια ώρα)

Για όσους θέλουν να ξεκινήσουν το ταξίδι ανακάλυψης και γνωριμίας με τον Εαυτό και προσωπικής ανάπτυξης, διοργανώνεται ένα σεμινάριο, διάρκειας 12 συναντήσεων (2 ωρών η κάθε μία), που θα ξεκινήσει την Τετάρτη 10/05, στις 8μμ και θα γίνεται κάθε Τετάρτη την ίδια ώρα.

Κάποια από τα θέματα που θα παρουσιαστούν είναι:

  • ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ
  • ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
  • ΤΑ ΤΡΙΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗΣ
  • Ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΩΤΟΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ
  • ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ και ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ
  • ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ: ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΩ ΣΤΟ ΕΜΕΙΣ
  • ΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ

ΤΡΟΠΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ/ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί δια ζώσης, στον χώρο του Νέου Θεμέλιου, Πτολεμαίων 30 - 3ος ορ. (περιοχή Αντιγονιδών), Θεσσαλονίκη.

Όσοι ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν πρέπει να συμπληρώσουν την παρακάτω ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η παρακολούθηση της πρώτης από τις δίωρες συναντήσεις που θα παρακολουθήσει κάποιος είναι εντελώς δωρεάν.

Για τις επόμενες υπάρχει μία συμβολική μηνιαία εισφορά των 20€, (για τους φοιτητές και ανέργους είναι 15€).

Να σημειωθεί πως τα χρήματα της συμμετοχής δεν αφορούν πληρωμή κάποιου, αλλά είναι εισφορά για την ενίσχυση του συλλόγου, που χωρίς άλλη βοήθεια προσπαθεί να επιβιώσει σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς. 

Επίσης, με αυτήν την μηνιαία εισφορά, μπορεί κανείς να παρακολουθήσει και όποια άλλα σεμινάρια/εργαστήρια διοργανώνει το Νέο Θεμέλιο. 

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στο σεμινάριο: "Αυτοπραγμάτωση, από την Θεωρία στην Πράξη"