Σεμινάριο on line            Η Θεμελίωση του Εσωτερικού Ανθρώπου

2021-02-25

Πώς να μείνουμε Άνθρωποι!

Στα χρόνια που έρχονται το ον "Άνθρωπος" θα απειληθεί ως είδος. Θα απειληθεί από την "Ανθρωποδομή". Με τον όρο "Ανθρωποδομή" αναφερόμαστε σε μία έννοια που υποβιβάζει την Οντότητα πνευματικά, ψυχικά, υλικά, σε μία βιολογική έξυπνη μηχανή τεχνητής νοημοσύνης.

Όσοι θέλουν να παραμείνουν άνθρωποι, δηλαδή όντα με πνευματική αρχή, ψυχικό κόσμο και υλική υπόσταση, και όλα αυτά εναρμονισμένα και πάνω απ' όλα ζωντανά, είναι αναγκαίο να ενωθούν, εργαστούν, επικοινωνήσουν, μοιραστούν τις ζωές τους σε ένα νέο πλαίσιο κοινωνικής ζωής, που θα μάχεται την μηχανοποίηση της σημερινής πραγματικότητας. Να χτίσουν κοινότητες όπου όλα τα παραπάνω θα αποτελούν θεμέλιους λίθους, όπου η ανάπτυξη του ανθρώπου θα είναι πιο σημαντική από αυτήν την μηχανής. 

Κοινότητες όπου η τεχνολογία θα είναι στην υπηρεσία του ανθρώπου, ώστε αυτός να μπορέσει να αναπτύξει την δημιουργικότητα και την ψυχική του φύση. Όπου ο πολιτισμός θα είναι όχημα φωτός, ειλικρίνειας και αληθινής ζωής, αναδεικνύοντας το ανώτερο και καλύτερο από τον καθένα μέσα σε όλη την κοινότητα. Όπου η πνευματικότητα θα αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο αλλά και την τελική κορυφή κατάκτησης για τον καθένα και για την κοινότητα και αυτή η πορεία προς την κορυφή θα μπορεί να διαπνέει το κάθε μέλος της κοινότητας μέσα στην καθημερινή του ζωή. 

Η εξατομίκευση, αναγκαία ως εξελικτικό βήμα για να ανέλθουμε από την φάση του καρποσυλλέκτη και του κυνηγού, μας φέρνει στις μέρες μας στο άλλο άκρο , αυτό της εξαφάνισης από υπερβολή.

Αν συνεχίσουμε να λειτουργούμε με κανόνες πρωτόγονους, τότε όσο  αυξάνουν οι τεχνολογικές δυνάμεις μας θα καταλήξουμε να ξαναγίνουμε πρωτόγονοι. 

Αυτή η νέα συμβιωτική σχέση ανθρώπου - μηχανής που δημιουργήσαμε, μπορεί να μας βοηθήσει να αναδείξουμε την ανώτερη φύση μας, εκφράζοντας τα υψηλότερα στοιχεία μέσα μας, καθώς μπορούμε πια να χειριστούμε πολύ πιο εύκολα το περιβάλλον μας.

Για να συμβεί αυτό όμως και να μην στραφούμε ο ένας ενάντια στον άλλον, πρέπει να εμπιστευτούμε την συλλογική φύση μέσα μας. Να την καλλιεργήσουμε και να την εκφράσουμε. 

Να λύσουμε τις αντιπαλότητες.

Να δημιουργήσουμε σύνθεση.

Να ονειρευτούμε όλοι μαζί για όλους μαζί.

Να εργαστούμε όλοι μαζί για όλους μαζί.

Να μοιραστούμε ιδέες, γνώσεις και πόρους, κι έτσι να βάλουμε τα θεμέλια για έναν νέο πολιτισμό Ενότητας, Γνώσης και Δράσης.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Στο σεμινάριο την εισήγηση/παρουσίαση των θεμάτων θα την κάνει ο κ. Δημήτρης Μπαρμπαδήμος, ιδρυτής πρόεδρος τους συλλόγου Νέο Θεμέλιο, συγγραφέας και ερευνητής για πάνω από 30 χρόνια.


ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Για όσους είναι θέλουν να αναζητήσουν, να ξυπνήσουν και να εδραιώσουν μέσα τους τον αυθεντικό Εαυτό... Για όσους θέλουν να μοιραστούμε, να ενωθούμε, να ονειρευτούμε, να εργαστούμε ΜΑΖΙ... Για όσους θέλουν να βάλουμε μαζί τα θεμέλια για έναν νέο πολιτισμό Ενότητας, Γνώσης και Δράσης....

Διοργανώνεται ένα "σεμινάριο" on line (λόγω των συγκεκριμένων περιορισμών για τον Covid19), διάρκειας 5 συναντήσεων (1:30 ώρας η κάθε μία), που θα ξεκινήσει την ΤΕΤΑΡΤΗ 24/3/2021, στις 8:30 μμ.


ΤΡΟΠΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ/ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί σε πλατφόρμα ZOOM. Όσοι ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν πρέπει να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα συμμετοχής και την στείλουν μέχρι και την Δευτέρα 8/3. 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η παρακολούθηση της πρώτης από τις 5 συναντήσεις είναι εντελώς δωρεάν.

Για τις επόμενες 4 υπάρχει ένα συμβολικό κόστος των 20€, (για τους φοιτητές είναι 15€) που θα πρέπει να κατατεθούν σε τραπεζικό λογαριασμό του Συλλόγου Νέο Θεμέλιο μέχρι τις 17/3 (ημέρα της δεύτερης συνάντησης).

Ο λογαριασμός θα αποσταλεί σε όσους παρακολουθήσουν την πρώτη συνάντηση και αποφασίσουν να συμμετέχουν και στις επόμενες τέσσερις.

(Να σημειωθεί πως τα χρήματα της συμμετοχής δεν αφορούν πληρωμή κάποιου, αλλά είναι εισφορά για την ενίσχυση του συλλόγου, που χωρίς άλλη βοήθεια προσπαθεί να επιβιώσει σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς.)